AAK stöder EFS i Karlstad

I Karlstad har hösten inletts intensivt.

Sedan många år tillbaka firar AAK mässa åt EFS-föreningen en gång i månaden och leder lika ofta bibelstudium för daglediga.

-”En tiohövdad skara har röstat fram profeten Jesaja för oss att läsa tillsammans.” säger fader Peter. I år tillkom helt överraskande en helg på Sandvikengården, 14 till 16 oktober.

För EFS i Värmland utgör Höstkonferensen på kursgården utanför Edane en av årets höjdpunkter. Den var planerad med ett teoretiskt program om lärjungaskap och AI.

-”Jag tänkte inte åka,” säger Peter, ”konferensen låg direkt efter två undervisningsveckor så det skulle bli mitt andra byte av väska hemma och resa igen.”

En månad innan konferensstart ombads dock fader Peter leda en parallell session till den om AI. Peter skulle ha några korta inledningar och sedan låta deltagarna själva reflektera och be över det de läst. Sammanlagt fem bibeltexter eller ämnen skulle finnas att välja vid sidan av huvudtalarens.

-”Sagt och gjort, jag ägnade en hel fredag eftermiddag mellan undervisningsveckorna medan tvättmaskinen gick att skriva ut material att dela ut på Sandvikengården,” konstaterar fader Peter.

Dagarna innan konferensen stod det klart att huvudtalaren inte skulle kunna komma. AAK tog då fram ett undervisningspaket med djup förankring i den odelade kyrkans syn på Jesus, försoningen och sakramenten.

-”Först vid genomgången efter kvällsmat fredagen den 14 oktober fick jag veta att styrelsen för Sandvikengården valt bort det meditativa spåret och ville att jag skulle undervisa istället.”

På bilden visar fader Peter hur ikonografins färgskala illustrerar vad Jesus gör med de troende: de är födda i mänsklig gestalt (den blå färgen) men Han iklär dem gudomlig natur (djupt rött). Det ingick i lördagens andra undervisningspass utgående ifrån bland annat 2 Petr 1:4.

-”Alla visste att konferensen inte skulle bli som det publicerade programmet. De kom med en stor  förväntan på Gud. Jag fick se hur de blev mötta, berörda och uppbyggda – men inte av mig,” säger Peter. ”Snarare trots att jag inte hunnit förbereda mig ens en bråkdel av vad jag brukar. Jag for hem förkrossad över Guds förmåga och godhet mot sitt folk. Och av allt det jag själv fick, Tänk om jag var den som faktiskt fick ut mest av alla som kom dit?”

Karlstad i nådens år 2022-10-23.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.